1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Звернення голови Роздільнянської районної...

Звернення голови Роздільнянської районної державної адміністрації Сергія Приходька напередодні новорічних та різдвяних свят

Шановні мешканці Роздільнянського району!

2022-й рік увійде до сучасної історії як рік, коли російська федерація відкрито застосувала проти суверенітету та територіальної цілісності України збройну силу.

В умовах правового режиму воєнного стану робота районної військової адміністрації була налаштована на військові рейки, але, як завжди, основним завданням залишилось забезпечення збалансованого та стабільного соціально-економічного розвитку району.

Повномасштабна війна росії проти України стала великим суспільним потрясінням. На початку військової агресії Роздільнянський район покинули понад 1000 мешканців, третина з яких повернулися у травні – червні місяці. Водночас свій прихисток на території району знайшли понад 2 300 вимушених переселенців. Із закладів соціального захисту району евакуйовані до країн Європи 35 дітей. Понад п᾽ятдесяти дітей, які виховуються в сімейних формах виховання виїхали разом із законними представниками. Незважаючи на складнощі сьогодення триває влаштування до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На території району протягом року не закрито жодного підприємства, відсутня заборгованість з виплати заробітної плати. З метою своєчасного проведення весняно – польових робіт та подальшого збору врожаю, урядом вжиті заходи щодо бронювання працівників сільськогосподарських підприємств. Це дало змогу нашим аграріям зберегти трудовий потенціал підприємств, провести польові роботи та зібрати вдалий урожай.

У березні поточного року сформований батальйон територіальної оборони. Питання розміщення військовослужбовців на території району на постійному контролі районної військової адміністрації.

З метою підтримки батальйонів територіальної оборони прийняті районна та місцеві програми, за кошти яких батальйони забезпечуються всім необхідним. Станом на сьогодні виділено та профінансовано понад 14 млн грн. з місцевих бюджетів, в тому числі 700,0 тис грн. з районного бюджету.

Об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, що забезпечують життєдіяльність населення, працюють у штатному режимі та перебувають під охороною територіальної оборони.

Через воєнні дії та постійні ракетні атаки на мирні міста України нагальним стало питання облаштування закладів освіти, охорони здоров’я, захисним спорудами. В умовах війни організувати навчальний процес непросто. Засновники пристосовуються до нових реалій життя, аби надати якісні освітні послуги дітям.

З перших днів російської агресії створений координаційний гуманітарний штаб, який координує роботу гуманітарних складів громади. В кожній громаді створені гуманітарні склади та визначені відповідальні виконавці за надходження, облік та видачу гуманітарної допомоги. З початку війни допомогу отримали понад 20 тис осіб.

Через масовані ракетні обстріли по енергосистемі країни ми зіштовхнулись з відключенням електроенергії. У зв᾽язку з цим в районі розгорнуто 20 стаціонарних та 2 мобільних «Пунктів незламності», які працюють цілодобово.

Ворог у своїй імперській маячні забув, що не тільки мечі перековуються на рала, а й з плуга кують мечі. І сотні спалених ворожих танків швидко нагадали Кремлю, що українці – нація воїнів.

Сьогодні тисячі українських хлопців і дівчат б’ються на передовій. З Роздільнянського району до лав Збройних сил України мобілізовано понад 3000 осіб, на жаль 46 з них ніколи не повернуться до рідної домівки та залишаться у наших серцях як Герої України.

Вічна пам’ять і слава героям!

Напередодні новорічних свят хочу побажати Божого захисту нашим захисникам. Повертайтеся з перемогою до своїх рідних. Цілими і неушкодженими. Ви – надія і майбутнє Української держави!

Ми обов’язково звільнимо нашу землю! Ми знову засіємо наші окуповані ворогом поля! І зберемо новий урожай!

Для кожного кроку, що наблизить нас до поставленої мети, необхідні не надії на диво, а рішучість, наполегливість, впевненість та направленість до пошуку розумних рішень, як у повсякденному житті пересічного громадянина, так і в стратегії творення нашої держави.

Бажаю всім українським родинам віри, єдності, перемоги й миру.

Вітаю всіх вас із Новим Роком та Різдвом Христовим!

Слава Україні!