1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Щороку традиційно у травні-червні...

Щороку традиційно у травні-червні в Україні проводиться І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Цьогоріч  він відбувся 15 травня 2023 року у с. Великоплоске. У його відкритті взяли участь  представники Роздільнянської РВА, ЗСУ та  Державної прикордонної служби України,  начальники й спеціалісти відділів освіти громад Роздільнянського району.

Заступник голови Роздільнянської районної військової адміністрації Вадим КОВАЛЬСЬКИЙ,  вітаючи  учасників змагань, наголосив, що ця гра, заснована  на традиціях українського козацтва,  спрямована на патріотичне виховання дітей, і якщо освіта дитини – це майбутнє людини, то любов до батьківщини – це майбутнє держави.

Свої знання і вміння, вправність і витримку злетілися показати 10 роїв з усього Роздільнянського району.

Змагання між роями відбувалися у 8 етапів, на кожному з них школярі показували  високі результати, тому журі було досить складно визначити переможців.

Завершальним та вельми хвилюючим етапом було  нагородження роїв-переможців та учасників, що показали найкращі результати.  У ньому взяли участь заступник голови Роздільнянської РВА Вадим КОВАЛЬСЬКИЙ, Роздільнянський міський голова Валерій ШОВКАЛЮК, Великоплосківський сільський голова Іван БАТУРІН.

1 місце – Рій «Патріот»  Великомихайлівського ліцею Великомихайлівської ТГ

2 місце – Рій «Січ» Великоплосківського ОЗО-ліцею Великоплосківської ТГ

3 місце – Рій «Патріоти» Йосипівського ліцею Захарівської ТГ

Приємним моментом стало частування справжнім козацьким кулішем та юшкою, що її приготували гостинні господарі дійства.

Добігли до кінця змагання, і кожен ще раз відчув, що в глибині душі українця живе козак – сильний і відважний, готовий без вагань стати на захист своєї країни. Тож хай не тільки для учасників гри, а й для всіх прийдешніх поколінь гордо майорить  малиновий прапор «Джури», а гасло «Мудрість, шляхетність, відвага» буде головною ознакою ідентичності українців!

Використовується фотоматеріал

Великоплоськівської територіальної громади