1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Звернення начальника Роздільнянської районної...

Звернення начальника Роздільнянської районної військової адміністрації Сергія Приходька з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дорогі жителі нашого району.

Сьогодні відзначаємо з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Ця перемога дісталася дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших земляків.

Тож у ці дні віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював свободу, захищав рідну українську землю від ворогів.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир.

Очевидними є паралелі між подіями Другої світової війни і російсько – української війни початку двадцять першого століття. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Нині ж путінська Росія під надуманими гаслами посягнула на територію усієї України.

Те, що творять московіти на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання». Йому потрібна територія України, а не українці на цій території.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Пам’ять ветеранів Другої світової війни, загиблих наших воїнів від куль рашистів, всіх мирних мешканців закатованих під час окупації, всіх хто постраждав від рук російських агресорів вшанувати хвилиною мовчання.