1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. АГРОПІДТРИМКА: ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ГОСПОДАРСТВАМ...

АГРОПІДТРИМКА: ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ГОСПОДАРСТВАМ З ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА. ДЕТАЛІ ОТРИМАННЯ

Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА інформує фермерів, які мають потужності з виробництва молока про можливість отримання гуманітарної допомоги.

⛳Швейцарія виділила додатково 2,2 млн швейцарських франків (близько 88,5 млн гривень) на підтримку господарств з виробництва молока в семи областях, а саме у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Херсонській.

🐮Господарства з виробництва молока отримають засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, тваринницьких приміщень, перед- та після доїльної обробки вимені та інші засоби гігієни, які покриють їхню тримісячну потребу.

✋🏻Проєкт впроваджується на запит Міністерства аграрної політики та продовольства України у взаємодії з Асоціацією виробників молока України, міжнародним благодійним фондом #SaveUA та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за координації Посольства Швейцарії в Україні.

🤝Здебільшого товари будуть закуплені у локальних постачальників та дилерів гігієнічних засобів виробництва Геа, ДеЛаваль та Сід Лайнс, щоб не порушувати вибудовані взаємозв’язки з господарствами з виробництва молока, задля відновлення їхніх виробничих практик та технологій відповідно до вимог виробника доїльного обладнання.

🔱Господарства самостійно обирають постачальника товарів, в іншому випадку – будуть здійснюватися організовані закупівлі базових засобів гігієни для покриття потреб заявників.

👍ХТО МОЖЕ ОДЕРЖАТИ ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ

• Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства, оператори ринку молока та молочних продуктів, потужності з виробництва молока яких мають державну реєстрацію;

• Господарства з виробництва молока розташовані в таких областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Херсонська.

✅ Для одержання гуманітарної допомоги зацікавлені виробники молока мають заповнити реєстраційну форму до 31 жовтня включно та одержати на вказану ними електронну адресу *підтвердження запиту від проєкту.

📜Реєстраційна форма доступна за посиланням: https://forms.gle/1ZUWVLPpwMMiNYNN7

❗️ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАПИТУ НА ДОПОМОГУ

31 жовтня 2023, 18:00

📑КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

milkua.project@outlook.com

💬“Українські фермери після 24 лютого одночасно з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну опинилися в надзвичайній скруті. Руйнування господарських будівель через обстріли, смерть тварин, знищення звичних логістичних ланцюжків, відсутність обігових коштів та багато інших супутніх проблем зробили сільгосппідприємства одними із найбільш вразливих суб’єктів господарювання. А отже, щоб допомогти українським фермерам в умовах війни, держава та низка недержавних, міжнародних організацій надають посильну допомогу. Ми постійно проводимо моніторинг актуальних програм підтримки та інформуємо про наявні можливості. Всю необхідну інформацію можна отримати, звернувшись до Департаменту”, – говорить Алла СТОЯНОВА директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!