1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Прозорість і підзвітність –...

Прозорість і підзвітність – це необхідність сьогодення.

У питанні використання коштів державного та місцевого бюджетів потрібно діяти злагоджено, відкрито і прозоро.

Принцип прозорості та відкритості закладено у ЗУ «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про публічні закупівлі», «Про державну службу» та інших.

Саме  тому, з метою моніторингу та контролю за належним використанням бюджетних коштів усіх рівнів, недопущення корупційних проявів, на виконання рішень засідання роботи робочої групи «Прозорість та підзвітність»  спеціалістами відповідного напрямку Роздільнянської районної військової адміністрації проводиться щотижневий аналіз публічних закупівель що об’явлені територіальними громадами. Так за період з 01 по 08 січня  2024 року спеціалістами відпрацьовано  37 закупівель на загальну суму  26216,0 тис. грн. із них:

  • енергоносії – 16 закупівель на  суму 22640,6 тис. грн,
  • паливо – 1 закупівля на суму 599,9 тис. грн,
  • заходи енергозбереження  – 1 закупівля на суму 417,3 тис. грн,
  • на освіту – 6 закупівель на суму 1253,0,0 тис. грн,
  • на мелицину-11 закупівель на суму 1106,0 тис. грн.
  •  експлуатаційне утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах, у зимовий період  – 1 закупівля на суму 199,0 тис, грн.

 Спільно з головами територіальних громад відпрацьовано кожна публічна закупівля  на доцільність та першочерговість у військовий час. Водночас зосереджено увагу на моментах, які викликають труднощі, розглянули приклади проблемних ситуацій та шляхи їх розв’язання.

         Керівництво Роздільнянської РВА продовжує працювати у напрямку аналізу бюджетних витрат на предмет їх доцільності.