1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Начальник Роздільнянської РВА провів...

Начальник Роздільнянської РВА провів нараду з головами органів місцевого самоврядування

Начальником Роздільнянської районної військової адміністрації Сергієм Приходьком було проведено нараду з головами органів місцевого самоврядування.

Питання, що було винесено для розгляду на порядку денному стосувалось порядку фінансування підтримки ЗСУ за рахунок місцевих бюджетів.

Сергій Миколайович звернувся до голів рад щодо виділення субвенції з місцевого бюджету обласному бюджету для підтримки ЗСУ.

В умовах правового режиму воєнного стану з метою сприяння обороні України та відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органами місцевого самоврядування можуть приймати рішення щодо надання субвенції з місцевого бюджету на потреби ЗСУ. Отримання субвенції з місцевого бюджету дозволяють частково покривати додаткову потребу в бюджетних призначеннях та забезпечувати підрозділи Збройних Сил України відповідними матеріальними засобами.

«Війна продовжується, і всі мають долучитись до підтримки Збройних Сил України, цим ми наближаємо нашу Перемогу» – сказав очільник району.

Окрім цього, начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько звернув увагу голів територіальних громад на важливість раціонального та ефективного використання бюджетних коштів. Обласна робоча група «Прозорість та підзвітність» продовжує виявляти порушення проведенні тендерних процедур.