1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Позачергове засідання комісії з...

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що пройшло під головуванням її очільника райдержадміністрації Сергія Приходька

Під час засідання присутні члени комісії розглянули питання щодо затвердження Комплексного плану заходів щодо профілактики захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (у тому числі COVID-19) серед населення Роздільнянського району на 2024 – 2028 роки про який Галина Дьяченко – виконуюча обов’язки директора Роздільнянського РВП ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ». За інформацією Роздільнянського РВП ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» найпоширенішими соціально небезпечними хворобами не тільки в Україні, а в усьому світі залишаються грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Ці хвороби займають перше місце і в структурі економічних збитків і в структурі економічних збитків від інфекційної патології і збитків, обумовлених не тільки витратами на ліки, медичну допомогу і госпіталізацію, але головним чином втратою робочих місць.

Одним із важелів впливу на інтенсивність епідемічного процесу грипу та ГРВІ є охоплення населення щепленнями в у перед епідемічний період. Щорічна імунізація залишається найефективнішим засобом профілактики грипу.

Низький відсоток охоплення населення щепленням не дозволяє істотно знизити інтенсивність епідемічного процесу грипу та тягар його соціально-економічних наслідків.

Основна мета плану забезпечення проведення систематичного аналізу захворюваності на грип та ГРВІ, у тому числі COVID-19, з метою прогнозування можливої епідемії грипу, координація та узгодження дій з усіма зацікавленими органами та організаціями в міжепідемічний період і період підвищеної захворюваності.

Крім того, учасниками комісії було розглянуто питання про визначення місць знищення вибухонебезпечних предметів. З даного питання доповів Анатолій Сташевський, завідувач сектору з питань оборонної роботи та цивільного захисту Роздільнянської РДА. Після розгляду даного питання комісією були затверджені території для розміщення місць знищення вибухонебезпечних предметів піротехнічним підрозділом аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Одеській області.

За результатами наради було надано ряд роз’яснень та рекомендацій.