1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Належне використання бюджетних коштів

Належне використання бюджетних коштів

     Роздільнянська районна державна (військова) адміністрація продовжує моніторинг публічних закупівель територіальних громад Роздільнянського  району на предмет їх доцільності.

За період з 28 по 06 березня 2024 року спеціалістами відповідного напрямку  відпрацьовано  150 закупівель на загальну суму  19,1 млн. грн. із них:

на закупівлю продуктів харчування – 1,84 млн. грн,

на енергоносії-40,5 тис. грн,

на комунальні послуги (водопостачання, сміття, охорона)- 97,2  тис. грн,

на дизельне паливо – 722,6  тис. грн,

на медицину- 2,170 млн. грн,

на послуги інтернет зв’язку  -20,0 тис. грн,

на освіту – 419,0 тис. грн,

на забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування та їх підрозділів- 156,3тис. грн. 

на вугілля – 12,01 млн. грн.

на будівельні матеріали-1,58 млн. грн

на благоустрій-82,0 тис. грн.

       Спеціалістами детально розглянуті всі закупівлі, які здійснюються територіальними громадами Роздільнянського  району. Третина всіх закупівель це закупівля продуктів харчування. Особливу увагу було приділено прямим договорам та  порушенням пункту 6 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» , а саме ділення предмету закупівлі на частини. Проаналізовано вартість  предмету кожної закупівлі та їх доцільність. В робочому порядку від територіальних громади отримано роз’яснення  щодо обґрунтування ціни на об’явлені закупівлі  продуктів харчування, та надано відповідні рекомендації.

      Окрім цього, за підсумками моніторингу керівництвом райдержадміністрації  напрацьовано низку ініціатив, щодо попереднього погодження видатків на закупівлі громадами з районною адміністрацією.

         Керівництво Роздільнянської РВА продовжує працювати у напрямку аналізу бюджетних витрат на предмет їх доцільності.