1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. 24 квітня 2024 року...

24 квітня 2024 року в Роздільнянській громаді відбулась знакова подія пуск п’яти нових ліфтів у КНП «Роздільнянська багатопрофільна лікарня» Роздільнянської міської ради. У заході взяв участь начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько

24 квітня 2024 року в Роздільнянській громаді відбулась знакова подія пуск п’яти нових ліфтів у КНП «Роздільнянська багатопрофільна лікарня» Роздільнянської міської ради. У заході взяв участь начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько.

Звертаючись до присутніх, Сергій Миколайович зазначив: «У заклад завжди приємно приходити, адже це не просто лікарня, а місце, де по-справжньому піклуються про пацієнтів. Особливо хочу відмітити високий професіоналізм лікарів та медичного персоналу. І сьогодні завдяки ліфтам вирішується багато питань для пацієнтів, особливо для важкохворих, для лікарів і для медсестер, адже надзвичайно важко підняти хворого з інсультом, або травмою. Продовжуйте бути таким же потужним медичним закладом, а ми й надалі підтримуватимемо вас і допомагатимемо, аби громадяни отримували якісне медичне обслуговування».

Пасажирські та вантажні ліфти мають великі кабіни та широкі вхідні двері. Це робить їх доступними для маломобільних пацієнтів, які користуються колісними кріслами та транспортуються медичними ліжками. Кабіна має систему світлодіодної індикації, що попереджає передчасне закриття дверей. Клавіатура ліфтів має тактильні кнопки з нумерацією поверхів шрифтом Брайля для незрячих людей.

Закупівля ліфтів та встановлення ліфтів здійснено проектом «Спеціальна програма підтримки України/EU4ResilientRegions» і реалізовано Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки уряду Німеччини.

Вже скоро розпочнеться монтаж сонячної електричної станції для потреб Роздільнянської лікарні. Її встановлена потужність складатиме 82,5 кВт*год*пік і за попередніми розрахунками в сонячну погоду забезпечуватиме до 70% потреб в електриці лікувального закладу.