1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. У Захарівському опорному закладі...

У Захарівському опорному закладі Захарівської селищної ради відбувся ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з черліденгу та волейболу

Минулої суботи в Захарівській селищній раді пройшов ІІІ районний етап проекту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», ініційований Президентом України Володимиром Зеленським, під девізом «Разом переможемо».

Підтримати спортсменів завітали начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько, заступник начальника РВА Наталія Шличок, Захарівський селищний голова Олексій Осійчук, Цебриківський селищний голова Олена Костик, виконуюча обов’язки начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту РВА Анастасія Мосьпан та інші.

Відкриття спортивного заходу розпочалось з хвилини мовчання за полеглими українськими Героями та покладання квітів до меморіальних дощок Захарівських Героїв, життя яких забрала російсько-українська війна.

До дітей та їх тренерів з вітальним словом звернувся начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходко, який побажав чесної та захоплюючої гри. Як зазначили очільник району, головною метою цього проєкту є створення атмосфери дружніх та товариських спортивних змагань, заохочення учнів до активних занять спортом, поширення культури фізичного виховання, налагодження спілкування та гартування витримки, витривалості й сили волі. Спорт загартовує характер, допомагає соціалізуватися, об’єднує у спільноту друзів, покращує емоційний стан дитини та поліпшує загальне самопочуття, що особливо ціно під час війни.

У змаганнях з черлідингу та волейболу брали участь учні навчальних закладів Великомихайлівської, Великоплосківської, Затишанської, Захарівської, Лиманської, Новоборисівської, Роздільнянської, Степанівської та Цебриківської громад.

З черлідингу змагалися чотири команди:

• «Дінго» Захарівського опорного закладу (капітан Марія Гайдай)

• «Саламандри» Великомихайлівського опорного закладу (капітан Олександра Перук)

• «Єноти» Новоборисівського опорного закладу (капітан Микола Грейцер)

• «Колібрі» Цебриківської гімназії капітан Катерина Габер)

Всі учасники продемонстрували високий рівень підготовки та неабияку майстерність.

В результаті переможницями стали черлідерки команди «Саламандри» Великомихайлівського опорного закладу, друге місце посіла команда «Колібрі» Цебриківської гімназії, третє місце розділили «Дінго» Захарівського опорного закладу та «Єноти» Новоборисівського опорного закладу.

Неабиякі пристрасті розгорілися в битві за волейбольну першість. Вісім команд учасників розділи на дві групи і провели матчі за коловою системою.

• «Саламандри», Великомихайлівського опорного закладу, капітан Іван Орлов

• «Чайки», Великоплосківського ліцею, капітан Кирило Труханов

• «Ягуар», Перехрестівського закладу загальної середньої освіти, капітан Анатолій Тимошевський

• «Дінго», Павлівського ліцею Захарівської селищної ради, капітан Михайло Гульвас

• “Ягуар”, Роздільнянського ліцею №1 Роздільнянської міської ради, капітан Єгоров Єгор

• «Білі акули», Степовий ліцей Лиманської селищної ради, капітан Олександр Кочкін

• «Єноти», Новоборисівського опорного закладу, капітан Дмитро Щербаченко

• «Чорні пантери», Степанівського опорного закладу, капітан Андрій Шаткін.

У підсумку змагань перше місце виборола команда серед юнаків Великомихайлівського опорного закладу «Саламандри», друге місце – у «Чорних пантер» із Степанівського опорного закладу, третє місце посіла команда «Ягуар» Перехрестівського закладу загальної середньої освіти.

За результатами змагань всі команди отримали кубки, а кожен юний спортсмен – Грамоту і медаль.

Разом до перемоги!