1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Оголошення
  5. /
  6. Увага! Порядок використання маломірних...

Увага! Порядок використання маломірних (малих) суден та суден флоту рибної промисловості під час дії правового режиму воєнного стану.

За компетенцією Сил оборони, в рамках заходів правового режиму воєнного стану, забезпечення безпеки судноплавства, громадської безпеки і порядку.

ЗАБОРОНЕНО випуск, вихід та плавання в акваторії Чорного моря маломірним (малим) суднам та іншим плавзасобам усіх категорій та форм власності, у тому числі суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства.

ЗАБОРОНЕНО вихід, перебування маломірних (малих) суден та інших плавзасобів, а також суден флоту рибної промисловості у внутрішніх водоймах Одеської області:

– Малий Аджалицький лиман;

– південна частина Дністровського лиману (Шабо – Затока – Кароліно-Бугаз – Роксолани – Овідіополь);

– Будацький лиман;

– озера Сасик, Шагани, Алібей, Бурнас.

ДОЗВОЛЕНО вихід та перебування плавзасобів флоту рибної промисловості у внутрішніх водоймах Одеської області (лимани: Сухий, Хаджибейський, Куяльницький, Великий Аджалицький, Тилігульський) лише у світлий час доби суб’єктам господарювання з дотриманням наступного порядку:

ЩОДОБОВО, до 17:00, суб’єктам господарювання, що планують здійснювати рибний промисел наступної доби, необхідно подавати списки маломірних плавзасобів з їх екіпажами на затвердження до підрозділу Державної прикордонної служби України, в межах ділянки відповідальності якого планується здійснення промислу. У разі різкої зміни обстановки на території Одещини діяти у суворій відповідності до обмежень, встановлених органом військового управління.

НАГАДУЄМО, що випуск та вихід маломірних (малих) суден, інших плавзасобів у тому числі суден флоту рибної промисловості в межах контрольованих прикордонних районів здійснюється лише з пристаней, причалів, баз для стоянки, пунктів базування (далі – об’єктів базування) (місць базування суден флоту рибної промисловості) відкритих та допущених до експлуатації відповідно до порядку, встановленому постановою КМУ від 27.07.1998 № 1147.

Ознайомитися з чинним порядком використання маломірних (малих) суден та суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства в контрольованих прикордонних районах можна за посиланнями:

Дотримання вищенаведеного порядку є обов’язковим. Його порушення тягне за собою адміністративну відповідальність відповідно до законодавства.

Джерело Адміністрація Державної прикордонної служби України

***

Додатково інформуємо про виданий НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ “Про затвердження Правил безпечної експлуатації баз для стоянки малих суден”