1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. З чудовим святом –...

З чудовим святом – Днем усиновлення

Служба у справах дітей Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації щиро вітає всіх з чудовим святом – Днем усиновлення, який вперше відзначається 17 вересня. Це свято здійснення мрій, свято для дітей, які отримали люблячих батьків і для всіх людей, які взяли на себе відповідальність за дитячі долі.

Нам важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовляються батьки або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна дитина залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це повинна уособлювати родина, якої у крихітки тепер немає.

 Пріоритетність сімейних форм виховання перед інтернатними очевидна – жоден такий заклад ніколи не зможе стати для дитини сім’єю, навіть найкращого вихователя дитина ніколи не назве мамою. У випускників інтернатів часто не складається власна доля і їхні діти так само потрапляють до інтернатів. Особливо жахливе становище у дитини, яка потрапляє до дитячого будинку із віку немовляти. Адже, здоровий та всебічний розвиток дітей напряму залежить від умов, в яких вони зростають, а впевненість у своєму майбутньому та повноцінне самоусвідомлення значною мірою формуються завдяки можливості жити у добробуті, безпечним та гідним життям.

Діти – це квіти нашого життя. Чужих дітей на землі не буває і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того щоб допомогти дитині. На щастя є люди, які не байдужі до болю і страждань дітей.

Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості. Усиновивши чи взявши дитину під опіку, утворивши прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, батьки стають взірцем людяності та відповідальності.

Висловлюємо слова подяки кожній родині, яка відкрила двері своєї домівки для сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Дякуємо вам за любов до дітей, щоденну невтомну працю, терпіння, за те, що вселяєте у їхні душі віру в добро, виховуєте достойними громадянами України Від всієї душі дякуємо усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям, які самовіддано та з любов’ю дбають про долю кожної дитини, які вселяють в дитячі душі і серця віру, надію та любов, роблять дитинство світлим і радісним. Нехай у ваших сім’ях назавжди поселиться щастя, добробут, родинне благополуччя, а щедрість та милосердя ваших душ примножується з кожним днем.

А всіх, хто тільки обмірковує своє рішення подарувати дитині родину, з радістю чекаємо у нас, в районній службі у справах дітей.