1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. КОНЯРСТВО: НОВА ФОРМА ПАСПОРТА

КОНЯРСТВО: НОВА ФОРМА ПАСПОРТА

Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА інформує, що затверджено нову форму паспорта коней, відповідно до наказу Мінагрополітики від 04.08.2023 № 1490 “Про внесення змін до наказу Мінагрополітики від 31.12.2004 № 496”, зареєстрований в Мін’юсті 19.09.2023 за №1649/40705.

💬“Зміни до нормативного документа вирішають питання отримання паспорта за новим зразком. Оскільки старий зразок не визнається в ЄС і тварини з таким документом не допускаються до участі у міжнародних спортивних змаганнях. При цьому власники коней вимушені отримувати для тварини ще один паспорт (спортивний паспорт FEI (Міжнародної організації коней), паспорт племінної організації тощо), який відповідає вимогам законодавства Європейського Союзу щодо ідентифікації та реєстрації коней”, – зазначає Алла СТОЯНОВА директор Департаменту.

📍Передбачена можливість отримання паспорта як за старим, так і за новим зразком.

❗Зверніть увагу! Ветеринарні документи на переміщення коня видаються власнику коня або уповноваженій ним особі лише за умови зазначення в Єдиному державному реєстрі тварин актуального власника!

🔴ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ КОНЕЙ:

1. У разі якщо ви придбали коня, який ідентифікований, зареєстрований у Єдиному державному реєстрі тварин та на якого видано паспорт:

✅Зареєструйте зміну власника коня в Єдиному державному реєстрі тварин.

Для цього:

• зверніться до відповідної обласної філії Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

📜З собою мати:

▪оформлену другу сторінку Відомості переміщення тварин, в якій вказані минулий та теперішній власники;

▪документ, який підтверджує право власності на коня (договір дарування, договір купівлі – продажу має бути завірений власниками продавцем та покупцем);

▪довідку від ветеринарного лікаря, що кінь дійсно знаходиться на території господарства.

Працівник обласної філії Агентства перевірить надані документи, зареєструє факт зміни власника коня у Єдиному державному реєстру тварин та внесе дані про нового власника коня до відповідної сторінки паспорта коня.

2. Для первинної ідентифікації коня та його реєстрації в Єдиному державному реєстрі тварин:

• зверніться до відповідної обласної філії Агентства.

📜З собою мати:

▪належним чином заповнена реєстраційна картка коня (далі – РК коня);

▪документ, що посвідчує право власності на коня (копія договору купівлі-продажу, довідка про підтвердження наявності на відповідну дату у власника коня, який утримується в його господарстві, видана сільською, селищною чи міською радою, договір оренди, акт на приплід);

▪для коней з відомим походженням – копія генетичної експертизи походження, яка підтверджує походження коня від батьків, вказаних у РК коня, та реєстрацію коня у відповідному породному союзі (реєстрі).

💻Куди подаються документи:

Документи подаються до відповідної філії Агентства в області, де утримується кінь.

Власник/утримувач або уповноважена ними особа звертається на обласну філію Агентства. Працівник філії перевіряє наявність та правильність заповнення документів, проставляє в правому верхньому куті РК коня дату отримання та своє прізвище.

РК коней, які утримуються в іншій області, філією не приймаються.

📑Паспорт видається особисто:

▪власнику коня;

▪утримувачу коня (на основі договору оренди або власнику господарства, де утримується кінь відповідно до даних Єдиного державного реєстру тварин);

▪уповноваженій власником особі.

❗Зверніть увагу! Паспорт коня вважається повністю оформленим лише після його завірення у встановленому порядку працівником Адміністратора реєстру тварин, яким є спеціаліст державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

Для проведення ідентифікації та реєстрації коня просимо звертатися до відповідної обласної філії Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин». Контактна інформація філій знаходяться за посиланням https://www.agro-id.gov.ua/kontakti/fili%d1%97/.

На головній сторінці офіційного веб-сайту Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» змінено інтерфейс пошуку тварини за ідентифікаційним номером.

Пошук здійснюється шляхом вибору банера за посиланням у розділі «Пошук в ЄДРТ за ідентифікаційним № тварини» із переходом на публічний модуль перегляду інформації з Єдиного державного реєстру тварин – https://www.agro-id.gov.ua/reestr.edrt/edrt/

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!