1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Щодо порядку звільнення мобілізованих...

Щодо порядку звільнення мобілізованих підприємців від оподаткування

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до Порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, та переліків документів на підтвердження, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 р. №225 (далі – Порядок) визначено алгоритм дій для підтвердження резидентами можливості чи неможливості своєчасного виконання, зазначених вище обов’язків і затверджено перелік документів, що підтверджують неможливість платника податків – фізичної особи, зокрема самозайнятої особи, своєчасно виконати свій податковий обов’язок, у тому числі обов’язок податкового агента.

Для отримання звільнення підприємець подає заяву в довільній формі та копію військового квитка або копію документа, який засвідчує зарахування особи на військову службу в період мобілізації (наприклад, витяг із наказу командира військової частини).

Подати документи потрібно до органу ДПС, у якому підприємець зареєстрований платником, упродовж 10 днів після звільнення зі служби.

У разі, якщо внаслідок отриманих поранень підприємець проходив лікування та/або реабілітацію, заяву та копії документів треба подати протягом 10 днів після закінчення зазначених процедур.

☎Гаряча лінія ДПС: 0800 501 007

📲Контакт-центр Податкової t.me/DPS_ContactCenter_bot

💻Чат-бот ДПС «StopViolationBot» t.me/StopOverpriceBot

📱Мобільний застосунок «Моя податкова»

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua

iOS https://t1p.de/lgu5a

🖥Онлайн-навчання: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/

📧Для оперативної комунікації з інститутами громадянського суспільства в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи: https://t1p.de/aq4sp

🔹Підпишись на телеграм канал t.me/tax_gov_ua

🌐Комунікаційна платформа Одещини: od.ikc@tax.gov.ua